Korfballers Nic. verliezen noordelijke derby: degradatie dreigt

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Het is de korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij zondagmiddag niet gelukt om de noordelijke derby tegen SCO op haar naam te zetten. In Wolvega werd met 30 – 22 verloren.

De korfballers van Nic. waren met slechts één opdracht afgereisd naar Friesland: winnen en op die manier broodnodige punten pakken. Bij opnieuw een verlies wordt de kans op lijfsbehoud in de Hoofdklasse A erg klein. Ondanks die opdracht begint Nic. slecht aan de wedstrijd. SCO krijgt veel ruimte, komt tot fraaie aanvallen en maakt punt na punt. Na twaalf minuten spelen leiden de Friezen met 9 – 3. Op dat moment wordt het zwaard van Damocles zichtbaar in sporthal de Ooldse Steense en beginnen de groen/witte korfballers aan een opmars. Bij het rustsignaal staat er een 15 – 11 op het scorebord en lijkt in de tweede helft alles nog mogelijk.

In de tweede helft blijft het lang spannend. Toch is SCO de sterkere in het veld en loopt men langzaam verder uit. Als er nog acht minuten te spelen zijn is het verschil opgelopen tot zeven punten. In de laatste minuten komt Nic. niet dichterbij ondanks dat het verschillende aanvallen weet te verzilveren. Eindstand 30 – 22.

Door het verlies blijft Nic. op de laatste plaats staan met twee punten uit elf wedstrijden. De nummer voorlaatst, Tweemaal Zes, heeft drie punten meer. Dit betekent dat Nic. van de drie nog te spelen wedstrijden er minimaal twee moet winnen, waarbij de Groningers moeten hopen dat de korfballers uit Maartensdijk geen punten meer pakken. Nic. heeft het daarbij nog enigszins in eigen hand want de eerstvolgende wedstrijd wordt er gespeeld tegen Tweemaal Zes. Wordt die wedstrijd verloren dan volgt directe degradatie naar de overgangsklasse.

Deel dit artikel: