Bouw kantines VV Groningen en Potetos start in september

De bouw van de nieuwe kantines  van de voetbalverenigingen VV Groningen en Potetos op sportpark het Noorden start aan het begin van komend seizoen. De oude kantines brandden anderhalf jaar geleden af.

Het nieuws vertelde VVG-voorzitter Robert Bollegraaf voorafgaand aan de wedstrijd VVG – Oranje Nassau (1-5) zaterdag. “We hebben donderdagavond een akkoord bereikt. Er komt eerst een aanbesteding en dan start de bouw waarschijnlijk in september en ik hoop dat we er in de loop van het seizoen in kunnen, want de huidige situatie is niet ideaal”.

VVG en Potetos maken sinds de brand gebruik van de kantine en de bestuurskamer van VVK. “De kantine van Potetos komt tegen die van VVK aan, die van ons weer daarnaast, maar die komt iets lager te liggen met een soort minitribune”.

Bollegraaf is tevreden over de nieuwe ruimte van zijn club: “We zijn er blij mee. Alles wordt iets groter dan in de oude kantine en ook komen er twee of drie kleedkamers bij, want acht kleedkamers voor drie clubs was eigenlijk geen doen”.

Volgens Bollegraaf heeft de gemeente Groningen in de gesprekken geen poging gedaan om VVG, VVK en Potetos te laten fuseren. “Ik weet dat de gemeente naar fusies streeft maar daar is geen sprake van geweest”, aldus Bollegraaf. “Het ging alleen over de nieuwbouw”.