“Betere samenwerking schuldhulp nodig”

nieuws

Het plan van de gemeente om commerciële bureaus buitenspel te zetten bij het oplossen van problematische schulden van burgers rammelt aan alle kanten. Dat stelt raadslid Anna Riemersma van de partij Stad en Ommeland.

Woensdag wordt in de gemeenteraad het voorstel besproken. De gemeente wil burgers die voor hun hoge schulden hulp zoeken bij een commercieel bureau per 1 maart geen bijzondere bijstand meer geven.

Volgens Riemersma is er geen bewijs dat die bureaus het slecht doen en dat de gemeente het beter kan. Vier van de vijf mensen met schulden kiest voor een commercieel bureau.

Bovendien zegt de gemeente maar 30 procent van deze mensen te kunnen helpen. Riemersma pleit voor vrije keuze voor de burger, en voor samenwerking tussen de gemeente en andere bewindvoerders.

Deel dit artikel:

  1. Na de bezuinigingen op de wmo, schrappen van allerlei vergoedingen onder andere vergoedingen uit de bijzondere bijstand waarmee de laagste inkomens nog enigszins het hoofd boven water konden houden is dit gewoon de zoveelste bezuiniging over de rug van mensen met de laagste inkomens.
    Terwijl het juist de overheid is die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het ontstaan van schulden bleek onlangs nog uit een onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *