VERA-programmeur Peter Weening krijgt erepenning van de stad

nieuws

VERA-programmeur Peter Weening heeft zaterdag uit handen van burgemeester Peter den Oudsten de erepenning van de stad Groningen gekregen.

De erepenning wordt uitgereikt aan iemand die zich uiterst verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad-Groningen. Weening begon in 1978 in VERA en was vanaf 1980 programmeur.

Weening heeft een neus voor talent en boekte in VERA relatief onbekende bands, die later internationaal doorbraken. “Vera is anno 2018 lokaal, nationaal en wereldwijd een vooraanstaand podium waar elke relevante (underground) artiest een graag geziene gast is. De bands U2, Slayer, Nirvana, Pearl Jam, The White Stripes en vele andere grootheden werden in een vroeg stadium van hun carrière geprogrammeerd door Peter Weening”, aldus Olaf Veenstra, directeur van Vera.

Ook kreeg Weening zaterdag de Lifetime Achievement Award uitgereikt door het bestuur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De prijs wordt toegekend aan professionals uit de popsector die met hun carrière een grote bijdrage leveren aan die popsector.