Veel grotere brandschade bij restaurant: “Vloer en plafond moeten er uit”

112
Foto: Martin Nuver - 112Groningen

De brand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde boven restaurant ‘Het Zusje van André Dokter’ aan de Oosterstraat heeft veel meer schade aangericht dan gedacht. Men verwacht tot zeker eind februari gesloten te zijn. Dat meldt 112groningen.nl.

De brand woedde in een cv-ruimte boven het restaurant. De brandweer had het vuur binnen twintig minuten onder controle. In eerste instantie dacht de eigenaar donderdag de zaak weer te kunnen openen maar nu blijkt dat de schade veel groter is. “De brand heeft flinke rook- en waterschade aangericht in het restaurant”, laat de bedrijfsleider aan 112groningen.nl weten. “Onder andere de houten vloer en het plafond zijn dusdanig beschadigd geraakt dat deze er uit moeten worden gehaald.”

De verwachting is dat men nu op 20 februari het bedrijf weer kan openen. Hoe groot de schadepost precies is, is onbekend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *