UMCG loopt mee in fakkeloptocht: “Nationaal plan noodzakelijk”

Net zoals vele andere organisaties lopen ook medewerkers van het UMCG vrijdagavond mee met de fakkeloptocht met als thema “Genoeg is Genoeg”. Bestuursvoorzitter Jos Aartsen roept op tot een Nationaal plan om de gaswinning te verminderen en om snel tot een schadeprotocol te komen.

“Wat mij betreft moet het kabinet nu echt komen met een nationaal plan waar alle elementen inzitten. Denk dan aan een opkoopregeling, schadeafhandeling, één loket, de NAM op afstand, dat het kabinet geld ter beschikking stelt om alle problemen in Groningen op te lossen én de gaskraan moet verder dicht”, aldus Jos Aartsen.

Eén van de organisaties van de fakkeloptocht is Het Groninger Gasberaad. Zij willen vandaag liever geen uitspraak doen over het te verwachten aantal deelnemers. Maar dat er duizenden mensen zullen meelopen lijkt niet overdreven.

De fakkeloptocht begint vrijdagavond om half acht en start op de Vismarkt.