Speeddate voor heholebi’s met kinderwens

nieuws
Foto: COC Groningen - Drenthe

Roze Ouderschap Noord-Nederland is er voor iedere homo en lesbienne met een kinderwens. Komende zondag organiseren ze een middag waar homo’s en lesbo’s in contact kunnen komen met een alleenstaande wensmoeder of een donor om hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

De organisatie gebruikt de afkorting heholebi’s. Dat zijn hetero’s, homo-, lesbische- en biseksuele stellen die, in dit geval, graag kinderen willen.

“Tijdens de speeddate kun je in contact komen met gelijkgestemden om te kijken of jullie samen je kinderwens in vervulling kunnen laten gaan. Je bent dan kort, ongeveer 10 minuten, met elkaar in gesprek om te kijken of er een klik is. Dit gaat natuurlijk niet in één gesprek, maar de speeddate is een manier om te kijken of jullie samen een vervolg willen geven aan de kennismaking. Je kunt ook verder met elkaar kletsen tijdens de informele borrel aan het einde van de middag”, aldus de organisatie op hun website.

De informatieve middag met speeddaten wordt vanaf één uur ’s middags gehouden in de kinderopvang SKSG Kastanjeplein op de hoek van de Nieuwstad en de Haddingestraat.