RUG: artikel van Runia is een persoonlijk verhaal

De Rijksuniversiteit wil alleen schriftelijk reageren op het artikel van hoogleraar Eelco Runia, waarin hij vertelt waarom hij zijn ontslag heeft genomen.

In zijn artikel in het NRC hekelt Runia het marktdenken op de universiteit, en de eis om colleges in het Engels te geten, al zitten er enkel Nederlanders in de zaal. Volgens de RUG gaat het om een persoonlijke mening van een medewerker over het Nederlandse onderwijsstelsel. De thema’s die hij benoemt spelen binnen de hele universitaire wereld.

Omdat Runia zijn verhaal heel persoonlijk maakte wilde de leiding van de RUG daar niet in het openbaar op ingaan omdat daarmee inbreuk kon worden gemaakt op zijn privacy. De ongelukkig geformuleerde interne mails berusten volgens de universiteit op een misverstand. Er is absoluut geen sprake van een spreekverbod.

Het standaardadvies aan medewerkers is om in geval van persvragen contact op te nemen met Communicatie, voor advies en ondersteuning.

Deel dit artikel: