Rob Mulder werkt niet mee aan onderzoek naar omstreden vuurwerkitem

nieuws
foto: Roel Breet

Rob Mulder verleent geen medewerking aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem. Dat meldt hij op zijn eigen Facebook-pagina. De verslaggever raakte in opspraak vanwege het maken van ‘nepnieuws’. Daarnaast zou hij een vuurwerkpakket van 139 euro hebben ontvangen om reclame te maken voor de vuurwerkhandel van Elle Westra.

Pieter Sijpersma, oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden, heeft van de regionale omroep de opdracht gekregen te reconstrueren hoe het item tot stand is gekomen en of de professionaliteit in het geding is.

Mulder wil niet meewerken aan het onderzoek omdat hij het onderzoek niet transparant genoeg zou vinden. De verslaggever verklaarde woensdag zelf op Facebook dat zijn item geen ‘nepnieuws’ was. Volgens de journalist is er enkel sprake van ‘verkeerde montagekeuzes’. Over het vuurwerkpakket liet Mulder op het sociale medium weten dat het slechts om een ‘geschenk van een vriend gaat’, niet een beloning voor reclame.

Deel dit artikel:

 1. Gezichtsverlies door illegaal vuurwerk? Vreemde situatie, zo’n journalist weet dondersgoed dat zijn werk- of opdrachtgever naar waarheidsvinding moet streven omdat hun goede naam in het geding is.

  Meewerken is dan voordehandliggend, of je het eens gaat worden over de onderzoeksmethode en de uitkomsten is altijd maar de vraag. Maar, heb je recht van spreken als tot nu toe is gebleken dat je op eerste aanzegging zelf niet alles hebt verteld? RTV-noord zal wel uitkijken dat ze met een rommelig onderzoek zelf opnieuw in onder het vergrootglas komt te liggen.

  Maar, de publieke opinie is al gevormd. Discutabel item met een ‘stand-in’ voor een illegale verkoper, slecht knip en plak werk, verslaggever krijgt in het geheim een ‘kadootje’ van winkelier, verslaggever verzet zich tegen onderzoeksmethodiek en werkgever zegt ‘dat is niet zo handig van hem’. Ja…. dan wordt het lastig om de man ooit nog geloofwaardig voor de camera te laten komen….

  Dus, kleur bekennen, uithuilen… en ergens anders opnieuw beginnen?

 2. Zelfverklaard kunstenaar Rob Mulder (die in 2002 nog schoenmaker was) woorden als niet transparant in de mond neemt is lachwekkend,zelden zo’n faalbaas gezien die overigens nog steeds denkt dat er niks aan de hand is zegt veel over zijn geestelijke gesteldheid.
  Misschien moet hij maar weer broodjeszaak beginnen op het grote markt maar dit keer wel met de juiste vergunningen.
  http://www.missethoreca.nl/horeca/artikel/2002/10/ondernemer-en-gemeente-groningen-oneens-over-type-zaak-10123083

 3. Hele vervelende kerel, hij kwam wel eens langs bij ons werk (gemeente ) en was op een vervelende manier aanwezing, vroeg niet of hij mocht filmen, maar deed het gewoon. Als je er iets van zei, blafte hij je heel akelig toe. bij ons was hij al sowieso niet meer welkom.
  Hoop dat ie van de beeldbuis verdwijnt….. bah, nare kerel.

 4. Ik geniet hiervan.

  Zo kan ik tientallen onderwerpen aan een kritisch geluid onderwerpen die feitelijk totaal niet op waarheid berusten. Zoals ; dat het GIC (eveneens gesubsidieerd vanuit de politiek) onlangs melding heeft gemaakt, alsof de werkeloosheid met 20% in Groningen gedaald. Dit gegeven is suggestief! Het aantal bijstandsuitkeringen is namelijk ook toegenomen. De cijfers van het UWV heeft slechts betrekking op het aantal uitkeringen binnen de UWV. In de boeken dus. Op de wijze hoe de mensen zijn uitgevlogen, daarover doet het UWV geen melding. Dat de ‘werkloosheid in Groningen is in een jaar tijd met 20 procent gedaald’ is dus een suggestief gegeven, die GIC ervan heeft gemaakt.

  OogTV en RTVNoord (ook gesubsidieerd vanuit de politiek) handelen op een dito wijze.

  Het probleem, dat men dit voor waarheid aanneemt alsof het zo geweldig gaat in Groningen. Het lijkt allemaal zo fantastisch met al die gigantische bouwputten en de grote getale studenten waardoor het inwonerstal van Groningen is gestegen en je op een zaterdag over de koppen kan lopen, maar de onderliggende cijfers laten een trieste waarheid zien. Zoals ik dit altijd gekend heb van Groningen.

  1. Otto,qua werkloosheid cijfers is dit een landelijke trend,zelfs iemand dat voor een paar uur werk heeft gevonden gaat van het lijstje werklozen.

 5. Wat een droeftoeter die Rob Mulder, altijd een grote mond hebben maar nu geen vent zijn door te erkennen dat hij fout zit. Maar man wat een drama, maak je een keer fake nieuws en doe je dat zo amateuristisch dat je door de man valt vanwege het logo op een jas. Ja, dan ben je terecht een amateur.

  Maar dan ff een inhoudelijke vraag (@redactie OOG) iemand maakt een reportage, die wordt gemonteerd en geplaatst, dat gaat toch over meer schijven,? Er is toch een redactie die ook ergens verantwoordelijk voor is? Het is toch niet zo dat één persoon in staat is dit in z’n uppie te maken en te publiceren? Of zijn omroepen zo plat georganiseerd dat iedere mafkees alles kan maken en publiceren>

  1. Daar snij je dus een goed punt aan Karel,bij elke omroep zit een eindredacteur die als laatste kijkt en controleert als alles op order is,blijkbaar gebeurt dat RTV Noord niet wat op zich niet verrassend is gezien het zeer hoge amateuristische gehalte van de omroep.

 6. Het weekendprogramma is zelfs geheel en al uitbesteed oftewel uitgeleverd aan Mulder producties. Irritatie, droefenis,
  plaatsvervangende schaamte en hoongelach zijn dan mijn deel.
  Was dat trouwens ook niet die roeptoeter die in zijn radio Noord-middagprogramma iedereen opriep naar het X feestje van dat meisje in Haren te komen ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *