Rob Mulder werkt niet mee aan onderzoek naar omstreden vuurwerkitem

nieuws
foto: Roel Breet

Rob Mulder verleent geen medewerking aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem. Dat meldt hij op zijn eigen Facebook-pagina. De verslaggever raakte in opspraak vanwege het maken van ‘nepnieuws’. Daarnaast zou hij een vuurwerkpakket van 139 euro hebben ontvangen om reclame te maken voor de vuurwerkhandel van Elle Westra.

Pieter Sijpersma, oud-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden, heeft van de regionale omroep de opdracht gekregen te reconstrueren hoe het item tot stand is gekomen en of de professionaliteit in het geding is.

Mulder wil niet meewerken aan het onderzoek omdat hij het onderzoek niet transparant genoeg zou vinden. De verslaggever verklaarde woensdag zelf op Facebook dat zijn item geen ‘nepnieuws’ was. Volgens de journalist is er enkel sprake van ‘verkeerde montagekeuzes’. Over het vuurwerkpakket liet Mulder op het sociale medium weten dat het slechts om een ‘geschenk van een vriend gaat’, niet een beloning voor reclame.