‘Nijland denkt aan verkoop FC Groningen’

sport
foto: sportphotoagency.com Ernest Faber tekent bij FC Groningen.

Een verkoop van FC Groningen aan private investeerders is voor Hans Nijland niet langer een taboe. Dat heeft directeur Hans Nijland aan Voetbal International laten weten.

“Het is iets waar ik veel over nadenk de laatste tijd. Zó lastig. Onze omgeving wil een benaderbare volksclub. Maar vindt ook dat we moeten meedoen om Europees voetbal. De werkelijkheid is dat wij niet meer kunnen opboksen tegen Vitesse en FC Utrecht”, vertelt Nijland aan het voetbalblad.

De bestuurder vreest op de langere termijn voor de positie van FC Groningen. “Roda JC Kerkrade, FC Utrecht, ADO Den Haag en NAC Breda zijn in private handen. Ajax is beursgenoteerd. En er zijn meer clubs die private investeerders hebben gebonden. Wij zitten in een groepje met PEC Zwolle en SC Heerenveen dat opbokst tegen al dat private geld. De rek is er aan alle kanten uit”, meent Nijland.

“De belangstelling van fans neemt af. En hoofdsponsors zijn overal steeds moeilijker te vinden. Zoeken naar investeerders is een manier om nog nieuw kapitaal aan te trekken. Verkopen wij in dit stadion alles uit, dan houdt het op bij 22 miljoen. Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren? Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken”, aldus de algemeen directeur.