“Minder gaswinning, dan meer belasting”

nieuws
Foto Erick Bakker: Duizenden demonstranten in de binnenstad.

Bijna de helft van de Nederlanders wil meer belasting betalen om het stoppen van de gaswinning in Groningen te compenseren. Dat blijkt uit de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.

Van de Nederlanders die ondervraagd werden vindt 42 procent dat het op korte termijn afgelopen moet zijn met de gaswinning in Groningen. Op de vraag of zij bereid zijn ter compensatie 150 euro per jaar extra aan belasting te betalen, antwoordde 48 procent van de ondervraagden positief.

Van de ondervraagden is 52 procent negatief over de optredens van premier Mark Rutte rond de gaswinning en aardbevingen. Slechts 11 procent is positief. De nieuwe minister Eric Wiebes van Economische Zaken krijgt hogere cijfers: 26 procent is negatief over hem, en 20 procent positief.

Deel dit artikel:

 1. Dat houdt dus in dat de ‘helft’ van van Nederland wel de lusten maar niet de lasten wilt,ik zou zeggen gaskraan per direct helemaal dichtdraaien en even kijken hoe deze immorele ‘helft’ er dan over denkt.
  Overigens moeten deze cijfers ook met schep zout nemen aangezien de Hond een trackrecord heeft van totale mislukte voorspellingen die hij dan achteraf wanhopig probeert recht te praat met allerlei kul argumenten die je ook omgekeerd zou kunnen opvoeren.

 2. Een milarden grote bodemschat werd en wordt onder de kont van Groningers vandaan getrokken waardoor de huizen beschadigd raken of onbewoonbaar worden, waarbij mensen maar moeten zien hoe ze hun recht halen op schadevergoeding en mogen doodvallen en krijgen van de overheid ook nog eens een rekening gepresenteerd? De overheid is werkelijk alle schaamte voorbij en heeft een plaat voor het hoofd van gigantische grote.
  Want Maurice de Hond is geen roeptoeter en verlengstuk van de overheid die met dergelijke enquêtes de meute klaarstoomt voor driedubbel afpersen van energiebelasting?

 3. En voorzichtig gaan de spindokters te werk zodat we zonder teveel morrelen straks akkoord gaan met weer belastingverhogingen dat woningeigenaren die zelf in hun energie kunnen voorzien nauwelijks zal treffen.

 4. Krijg nu wat.
  Scheuren en meer Groninger belasting…?
  Even rekenen: 18 miljoen Medelanders x 150 euro = 2.700.000.000 euro.
  Dat is dus niet voldoende.
  1. Wanneer gaan de ons omringende buitenlanden van het Groninger Gas af?
  2. Laat hen meer betalen voor het Groninger Gas.
  3. Alexander en Maxima nemen natuurlijk AL hun paleis-bouwvakkers mee…

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *