“Minder gaswinning, dan meer belasting”

nieuws
Foto Erick Bakker: Duizenden demonstranten in de binnenstad.

Bijna de helft van de Nederlanders wil meer belasting betalen om het stoppen van de gaswinning in Groningen te compenseren. Dat blijkt uit de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.

Van de Nederlanders die ondervraagd werden vindt 42 procent dat het op korte termijn afgelopen moet zijn met de gaswinning in Groningen. Op de vraag of zij bereid zijn ter compensatie 150 euro per jaar extra aan belasting te betalen, antwoordde 48 procent van de ondervraagden positief.

Van de ondervraagden is 52 procent negatief over de optredens van premier Mark Rutte rond de gaswinning en aardbevingen. Slechts 11 procent is positief. De nieuwe minister Eric Wiebes van Economische Zaken krijgt hogere cijfers: 26 procent is negatief over hem, en 20 procent positief.

Deel dit artikel:
Adverteren?