Korfballers Nic. weten niet te stunten tegen koploper AW.DTV

sport
Archieffoto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Het is de korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij zondagmiddag niet gelukt om voor een stunt te zorgen in de Hoofdklasse A. Tegen koploper AW.DTV werd met 19 – 24 verloren.

In de eerste helft lijkt het erop dat die stunt nog wel haalbaar is. Gedreven door het feit dat iedere punt belangrijk is begint de nummer laatst van de ranglijst gedreven aan de wedstrijd. Het resulteert in kansen over en weer en een tussenstand die gelijk op loopt. Als er nog elf minuten te spelen zijn in het eerste bedrijf staat er een 6 – 7 op het scorebord. Voor de Amsterdamse korfballers is dat het moment om een offensief te beginnen. Men weet snel een gat te slaan tot 7 – 11. Nic. niet onder de indruk, weet te pareren waardoor het bij het rustsignaal 10 – 13 is.

In de tweede helft proberen de groen/witten door aanvallend spel het verschil verder te verkleinen. En dat lukt. Van 11 – 14 wordt het 12 – 16 en uiteindelijk 15 – 17. Onder aanmoediging van het Groningse publiek in de sporthal van het Alfa-college lijkt een stunt in de maak. Het wordt 16 – 18. AW.DTV dat de hete adem in de nek voelt houdt het hoofd echter koel. Met nog vijf minuten maken zij 18 – 21. De Amsterdammers slaan daarna opnieuw een gaatje waardoor de wedstrijd beslist is. Eindstand 19 – 24.

Nic. blijft door het verlies op de laatste plaats staan. Volgende week zondag wacht de uit-wedstrijd tegen SCO in Wolvega.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *