Kijkshop.nl vraagt faillissement aan

nieuws
Foto: Google Streetview

Winkelketen Kijkshop.nl vraagt dinsdag het faillissement aan. Alle werknemers bij de vestiging aan de Westerhaven in Groningen verliezen hierdoor hun baan.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat alle 70 winkels hun deuren gaan sluiten. In Groningen heeft de keten één winkel, in de provincie zijn ook vestigingen in Winschoten en Stadskanaal. De Zweedse investeerdersgroep achter de winkelketen zegt dat pogingen om de online-poot stevig uit te bouwen zijn mislukt.

In maart vorig jaar sloot de Kijkshop al een kwart van de filialen. Een maand later gooide de keten het roer om, waarbij ook nadrukkelijker werd ingezet op online platform Kijk Bij Mij, waar klanten elkaar ook konden adviseren. Dat heeft niet tot betere verkoopresultaten geleid, aldus de Zweedse investeringsgroep. Een curator zal nu bepalen of verkoop of doorstart mogelijk is.

Het is nog niet bekend wanneer de winkel in Groningen precies dichtgaat. De website is gesloten voor verkoop. Het online adviesplatform Kijk Bij Mij zal wel blijven bestaan.