IJshockeyers verrassen patiëntjes kinderziekenhuis

Spelers van ijshockeyvereniging GIJS uit de stad hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Tijdens het bezoek werden de patiëntjes verrast.

“De laatste jaren komen we regelmatig als ijshockeyvereniging hier in het kinderziekenhuis”, vertelt Tom Korte. “We geven dan een clinic waarbij we kinderen de basisbeginselen van het ijshockeyen leren. Iedere keer realiseren we ons dat niet alle patiëntjes daar aan mee kunnen doen. Omdat we toch iets voor hen willen betekenen zijn we op zoek gegaan naar een manier om hen ook wat leuke momenten te bezorgen.”

Dat idee werd het uitdelen van GIJS-wedstrijdshirts, knuffelberen, pucks en ijshockeysticks. “We hebben een crowdfundingsactie opgezet om de shirtjes aan te kunnen schaffen en daar is massaal gehoor aan gegeven. Vandaag is het ontzettend mooi om te zien hoe blij de kinderen met de spulletjes zijn.”

Deel dit artikel: