Hoe overleef ik zonder smartphone?

Deelnemers van het experiment “24 uur met volle aandacht” van Studio Marcha kicken vandaag af van hun smartphoneverslaving. De hele dag staat hun telefoon uit. De deelnemers willen op deze manier stil staan bij hun telefoonverslaving. Ze zijn niet bereikbaar voor familie en vrienden. Hoe bevalt het offline zijn hen?

Hans Huiting, Ruth Koops van ’t Jagt en Femmie Linthout bereidden zich goed voor op het experiment, toch viel het hen deze ochtend zwaar. “Normaal grijp ik naar het nachtkastje, naar mijn telefoon, maar vandaag lag daar niks”, aldus Hans.

Toch levert het leven zonder smartphone wat op. Zo zegt Ruth zich beter te kunnen focussen op haar werk. Zij denkt erover na om de volgende keer weer mee te doen: Het experiment vindt plaats op elke 12e en 24e van de maand.

Deel dit artikel: