Groningen boert goed op toeristisch gebied

nieuws

Groningen doet het goed op toeristisch gebied. Dat meldt marketing Groningen.

Het Groninger Museum haalde voor het derde jaar op rij meer dan 200 duizend bezoekers en ook het Scheepvaartmuseum draaide een prima jaar.

De Martinitoren werd ruim 70 duizend keer beklommen en Groningen Airport Eelde had met 218 duizend mensen een record aantal reizigers. Ook de toeristische websites in Groningen trokken een record aantal bezoekers.

Marketing Groningen hoopt de goede cijfers vast te houden. “Hierbij richten we ons op Nederland, Duitsland en Vlaanderen en op groeimarkten als het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. We gaan ook meer inzetten op het aantrekken van zakelijke bezoekers en congresgangers zodat we de stijgende trend ook dit jaar kunnen doorzetten”, aldus Barbara Risselada, directeur Marketing Groningen.

Deel dit artikel:

  1. Prima, als daar ook nog de verwachte miljoenen toeristen voor HET MONSTRUM bijkomen , dan kan Groningen wel bezwijken onder die toename net als momenteel in Amsterdam geschied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *