Gemeente zet in op meer en betere kinderopvang

Alle kinderen vanaf 3 maanden in Groningen moeten gelijke kansen krijgen. Dat staat in een beleidsplan van de gemeente. Daarmee moet Groningen voorop blijven lopen in het voorkómen van leerachterstanden.

De eerste stap is het verruimen van voorschoolse voorzieningen voor jonge kinderen met meerdere uren per week, naar maximaal 16 uur per week. Er zijn nog altijd kinderen die al bij hun komst naar de basisschool een achterstand hebben.

Op dit moment maakt 60 procent van de Groningse kinderen tot 2 jaar gebruik van een soort van kinderopvang. Van kinderen tussen 2 en 4 jaar gaat 90 procent naar een voorschoolse voorziening, zoals peuterspeelzaal. Via subsidie zorgt de gemeente voor voldoende betaalbare kinderopvang, zodat geen kinderen buiten de boot vallen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *