Geen bussen in Groningen, Friesland en Drenthe

nieuws

Door een landelijke ov-staking rijden er op dit moment geen bussen van Qbuzz in heel Groningen en Drenthe. Ook de bussen van Arriva in Friesland rijden niet. Qbuzz  en Arriva adviseren de reizigers om rekening te houden met de mogelijkheid dat er de hele dag geen bussen rijden.

In heel het land staken de buschauffeurs. De werkgevers zijn met de bonden in gesprek over een nieuwe cao. De bonden hebben de onderhandelingen afgebroken. De geschillen zijn: werkdruk, scholing en vergrijzing. Volgens de werknemers is de werkdruk toegenomen en is er in roosters onvoldoende gelegenheid voor een toiletgang.

De treinen van Arriva rijden wel.

Deel dit artikel:

  1. Nog lang niet uitonderhandeld en toch weer lekker staken. Handen in de zak, veel lol en de reizigers zijn weer de klos. Wat zijn we toch klantvriendelijk en sociaal voelend! Schandalig!

  2. Wat voor zin heeft het om te staken als er niemand de dupe is?

    Blijkbaar vind jij het als passagier enorm vervelend dat je hier tegenaan moet lopen, nou dat is juist de bedoeling. Jij zou als passagier net zo hard mee moeten staken en in opstand moeten komen.

    Anders gewoon je mond dichthouden achter je toetsenbord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *