Eigenaren woonschepen Noorderhaven in de tegenaanval

nieuws
foto: Nietnagel / Flickr.com

Vijftien eigenaren van woonschepen in de Noorderhaven willen een zogenoemde omgevingsvergunning. Ze willen dat de gemeente alle woonschepen gelijk behandelt.

Een bewonerswerkgroep heeft een standaardaanvraag in de haven rondgedeeld. Vijftien van de bijna 60 eigenaren hebben gereageerd op de oproep om gezamenlijk een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen. Volgens de werkgroep moeten alle woonboten die voor 1 januari 2018 zonder vergunning of ontheffing een ligplaats innamen een omgevingsvergunning krijgen. De nieuwe wet schrijft voor dat varende woonschepen geen omgevingsvergunning nodig hebben en niet varende woonschepen gezien worden als bouwwerk en dus wel een omgevingsvergunning moeten krijgen.

De gemeente wil op termijn alle woonschepen die niet kunnen varen, verbannen uit de Noorderhaven.

Deel dit artikel: