Bier brouwen voor orgel Martinikerk

Zestien brouwerijen uit de drie noordelijke provincies hebben dinsdag de handen in één geslagen om samen bier te brouwen. De opbrengst gaat naar de Stichting Martinikerk.

“Het is de achtste keer dat we d’Olle Grieze brouwen”, vertelt Karst van der Heide van Pivo Brouwers uit Haren. “Maar dit jaar is het wel een hele bijzondere editie omdat behalve Groningse brouwers ook brouwers uit Drenthe en Friesland meewerken.”

Het biertje wordt gebrouwen in de ketels van Pivo Brouwers uit Haren. “We maken een zogenaamd Schwarz bier, dat een donkere kleur heeft en qua smaak een geroosterde toon heeft”. Bij de productie maken de brouwers gebruik van streekproducten. “Eigenlijk alles komt uit deze regio. Van het hop tot het water. Daarmee wordt het dus een heel bijzonder biertje.”

Bierliefhebbers die alvast willen proeven moeten nog even geduld hebben. d’Olle Grieze zal gepresenteerd worden op het Bierfestival dat gehouden wordt op zaterdag 14 april. Met het geld dat met de verkoop verdiend wordt zal het orgel in de Martinikerk onderhouden en gerestaureerd worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *