Betaald parkeren Oosterparkwijk: ja of nee?

wijken
foto: Mercelynn Janga

In het Informatiecentrum Oosterhamriktracé wordt maandagavond de uitslag bekend gemaakt van de eerste peiling over betaald parkeren in de Oosterparkwijk.

Dit is een nieuwe vorm van het benaderen van bewoners uit een wijk of buurt. De vorm is bedacht door de Bewonersorganisatie Oosterpark in samenwerking met de gemeente. Afgelopen december heeft de pilot plaatsgevonden, via stembiljetten die huis aan huis werden verspreid en later weer werden opgehaald. De respons was meer dan het dubbele dan bij de methode die de gemeente eerder gebruikte om de meningen over dit onderwerp te peilen.

Het informatiecentrum bevindt zich aan de Oosterhamrikkade Zuidzijde 119. De avond begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

 1. En de kassa rinkelt bij de enige die er beter van wordt.
  De volgende stap ?
  Belasting voor het stallen van fietsen op de openbare weg.

 2. Het zou alleen eerlijk zijn als bewoners 1 of 2 plekken gratis krijgen en de rest (en dan hebben we het voornamelijk over mensen die hun fietsjes in de ochtend uitladen) wel flink laten betalen.

  Maar nee, het is alles of niets voor de gemeente. Of je houdt parkeeroverlast of je mag een flink bedrag per jaar betalen als bewoner.

 3. Van te voren de schijn van een soort van referendum ..en dan de uitslag totaal negeren ( bijvoorbeeld niemand wil betaald parkeren) ,en dan gewoon invoeren …
  Met als argument ..overlast parkeerders vanuit buiten de stad…
  Eventuele forensen ( woon werkverkeer) parkeerders gewoon verwijzen naar de P&R parkeren ( 7 stuks) rondom de stad ..en zorg voor logische busverbindingen .
  Zorg maar dat dit goed geregeld is gemeente .!! ook met de te verwachten verkeerschaos door de geplande verbouwing aan o.a ringweg zuid en het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *