Belangenorganisaties stappen uit overleg schadeprotocol

nieuws

De Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad hebben geen enkel vertrouwen in de totstandkoming van een schadeprotocol. Ze stappen daarom uit het overleg met Economische Zaken, de Nationaal Coördinator Groningen en de provincie.

Volgens de GBB lijkt het nieuw concept-protocol totaal niet meer op het voorstel dat de regio Groningen zelf een paar maanden geleden heeft opgesteld. De NAM heeft volgens de beide organisaties veel te veel invloed op het plan gehad, en dat was niet de bedoeling. Het protocol moet er binnen twee weken zijn, maar volgens de GBB is dat niet haalbaar.

Bovendien zitten er elementen in het protocol die de organisaties niet bevallen. Zo hebben mensen niet meer de mogelijkheid om een contra-expert in te schakelen. Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer over het schadeprotocol.