Val Ouwerkerk in Forum en op tv

nieuws

8 december in het Forum en binnenkort in Andere Tijden op de nationale tv kan de val van burgemeester Ouwerkerk worden herbeleefd.

“Als er op 30 december 1997 rellen uitbreken in de volksbuurt Oosterparkwijk gaat het mis in de communicatie tussen politie en burgemeester. Na een kritisch rapport ziet burgemeester Hans Ouwerkerk zich een paar weken later genoodzaakt zijn ontslag in te dienen. Andere Tijden volgt twintig jaar na de rellen het verhaal van de neergang door de ogen van Hans Ouwerkerk, hoe hij zich in het oog van de storm bevond en daar niet meer uit wist te komen”, meldt de VPRO.

Na de première van deze aflevering is er in het Forum een nagesprek met onder anderen burgemeester Peter den Oudsten, toenmalig burgemeester Hans Ouwerkerk, en Rob Zijlstra (Dagblad van het Noorden), die destijds verslag deed van de rellen.

Deel dit artikel:

  1. Wat kan mij die has-been burgermeester van die has-been partij schelen. Ik had liever het verhaal van de slachtoffers gehoord… Dit sla ik over , zoals met wel meer sterk bevooroordeelde progamma’s op de VPRO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *