Strijdlustig FC Groningen pakt punt tegen PSV

FC Groningen heeft woensdagavond een 3-3 gelijkspel behaald in het competitieduel tegen koploper PSV. De FC legde de Eindhovenaren het vuur na aan de schenen en dat leverde in de slotseconden toch nog een punt op.

PSV startte sterk in het Noordlease Stadion: Van Ginkel scoorde al in de 7e minuut toen doelman Sergio Padt zijn afstandsschot niet goed verwerkte. In de 16e minuut schoot Ramselaar PSV naar een verdiende 2-0 voorsprong. Yoëll van Nieff bracht na een half uur de spanning terug, door uit een vrije trap de bal vanaf 22 meter prachtig in de kruising te schieten. Van Ginkel scoorde in de 37e minuut uit een penalty opnieuw voor PSV, nadat Warmerdam Lozano had neergelegd: 3-1.

In de tweede helft bracht Lars Veldwijk, die ingevallen was voor Van Weert, de stand op 3-2. Hij scoorde uit een strafschop na een handsbal van Van Ginkel. In de resterende tijd wist PSV de voorsprong te behouden tot aan de 94e minuut. Tijdens het laatste slotoffensief zorgde Mike te Wierik voor de 3-3 eindstand, door de bal door de benen van doelman Zoet te knallen. De FC blijft voorlopig op de 12e plek staan.