Roald Dahl Festival weer groot succes

nieuws

De tweede editie van het Roald Dahl Festival heeft, net als vorig jaar, 4000 bezoekers getrokken. Het festival stond in het teken van de kinderboeken van deze Engelse schrijver. Het thema was ‘Magie’.

Drie dagen lang stonden de locaties van het Groninger Forum volledig in het teken van het erfgoed van Roald Dahl met diverse films, verhalen, een optocht, magische dieren prepareren, knettergek koken, een Fantasielab en een animatiestudio. De uitverkochte films waren onder meer het nieuwe ‘Gruwelijke rijmen’, maar ook ‘Matilda’ en ‘De GVR’ waren populair. De nieuwe film ‘Paddington 2’ kon ook rekenen op volle zalen.

Het festival werd afgetrapt met een bonte stoet van fraai uitgedoste kinderen en volwassenen, die luid toeterend door de binnenstad gingen tijdens de optocht van de bibliotheek naar het Groninger Forum aan het Hereplein.

Deel dit artikel: