Night of the Classics op Harens Lyceum: “Stiekem zijn we super trots”

In het Harens Lyceum aan de Kerklaan in Haren vindt komende week de Night of the Classics plaats. Een klassiek concert waarbij muzikanten en het koor van de school samen optreden met het Haydn Jeugd Strijkorkest. “Daar zijn we echt super trots op.”

Terwijl in de aula de muzikanten van het HJSO de instrumenten aan het stemmen zijn loopt muziekdocent Jasper Verkuil met een grote glimlach op zijn gezicht rond. “Night of the Classics organiseren we al heel wat jaren maar dit keer voor het eerst met het Haydn Jeugd Strijkorkest. Die samenwerking brengt verschillende lijntjes bij elkaar samen. In het HJSO spelen namelijk verschillende leerlingen van onze school en anderzijds zien andere leerlingen wat je allemaal met muziek kunt bereiken.”

“Helemaal gek van muziek”
Azra Rustempaŝić is zo’n leerling. “Ik ben helemaal gek van muziek. Toen ik jong was keek ik op televisie naar orkesten die mooie stukken speelden. Op een gegeven moment ben ik zelf viool gaan spelen, ben bij het HJSO terecht gekomen en ben dus tegelijkertijd ook leerling hier op school. En dat is wel heel tof om nu in de ‘orkestbak’ te zitten want de afgelopen jaren zong ik mee met het koor.”

Chocoladefabriek
Op de Night of the Classics krijgt het publiek een programma voorgeschoteld dat louter uit topstukken in de klassieke muziek bestaat. Van het ‘Requiem’ tot ‘Messiah’. “In den lande hoor je geluiden dat leerlingen steeds minder vaak voor klassieke muziek kiezen. Wij hebben dat probleem hier helemaal niet. Wat dat betreft ben ik wel een beetje de muziekdocent die zich in de chocoladefabriek of de snoepwinkel bevindt.”

Night of the Classics wordt komende donderdag en vrijdag gehouden. Alleen voor de donderdagavond zijn er nog kaarten beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de school.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *