Na code rood, dooi, blubber en files

Na een avond code rood en behoorlijk wat sneeuw is dinsdagochtend het normale leven op gang gekomen. Treinen en bussen rijden weer en de studenten zitten in de schoolbanken.

Maandagmiddag werden studenten van onder meer het Alfa-college en de Hanzehogeschool eerder naar huis gestuurd. Vanaf 19.00 uur reden er geen bussen van Qbuzz meer en de NS treinen tussen Groningen en Zwolle reden sporadisch.

Doordat veel mensen thuis bleven bleef de overlast op de weg beperkt. In de ochtendspits was er nog wel een lange file vanaf Leek. Die is inmiddels weer opgelost, net als een groot deel van de sneeuw, want het is al een tijd aan het dooien met de nodige blubber als gevolg. Dat betekent ook het einde van de sneeuwpret. Er was namelijk niet alleen sprake van overlast. Velen vermaakten zich met sneeuwballengevechten en het maken van sneeuwpoppen.