Liveblog: Sneeuwfront over Groningen. Weinig overlast, wel gladheid (gesloten)

nieuws
Foto: Elin Stil

Er wordt zondag vanaf het begin van de middag in het noorden flink wat overlast verwacht van een sneeuwfront dat over het land trekt. Het KNMI heeft voor het noorden vanaf 12.00 uur code oranje afgekondigd. In onze regio blijft de sneeuw zeker tot maandag liggen, aldus het KNMI. Via dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

20.15: Het sneeuwfront is zo goed als verdwenen in Groningen en heeft de stad bedekt met een dunne sneeuwlaag. De sneeuw heeft weinig overlast veroorzaakt. Wel moet er rekening gehouden worden met gladheid in de loop van de avond en nacht en maandagmorgen. Maandagavond bereikt een nieuw sneeuwfront Groningen.

20.13: De sneeuw in Groningen levert ook mooie foto’s op. Raymond Bos stuurde ons de volgende ‘winterse plaatjes’:

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl

20.02: Wie niet per se de weg op hoeft maandag wordt aangeraden om thuis te werken. Met dat advies komt Rijkswaterstaat zondagavond. “Morgen aan het einde van de ochtend trekt een nieuw sneeuwfront over het land”, zegt Jaap Folkerts van Rijkswaterstaat. “Het gaat een zware dag worden op de weg.”

19.45: De extra sprinters tussen Groningen en Assen rijden maandagmorgen in de spits niet. Er wordt weer sneeuw verwacht en de NS laat daarom minder treinen rijden. De overige vier treinen in de richting van Zwolle rijden wel allemaal.

19.00 uur: Qbuzz meldt dat er nauwelijks promlemen zijn met het busvervoer in Groningen en Drenthe. Ook de treinen rijden volgens de dienstregeling in het noorden.

16.45: Ook de strooiwagens van de provincie Groningen zijn de weg op gegaan. De temperatuur daalt tot onder het vriespunt, dus kan het glad worden.

Foto: Provincie Groningen.

15.45: In de stad Groningen gaan 24 wagens de weg op om doorgaande wegen, busbanen en de belangrijkste fietsroutes te strooien.

15.30: Het sneeuwt wat harder in Groningen, maar het blijft nauwelijks liggen. In tegenstelling tot elders in het land lijkt de overlast beperkt te blijven.

13.45: Het begint te sneeuwen in Groningen, maar het stelt nog niet veel voor.

12.30: In het Limburgse Kerkrade speelt FC Groningen ondanks de sneeuw “gewoon” tegen Roda JC.

Foto’s Merijn Slager.

9.45: Alle voetbalwedstrijden in Groningen zijn preventief afgelast vanwege het winterweer dat er aan komt. Ook diverse andere sportwedstrijden, ook in de zaal, gaan niet door, omdat het niet verantwoord is vanmiddag de weg op te gaan.

Heb je zelf mooie foto’s van de sneeuw gemaakt? Of gaat een evenement wat jij hebt georganiseerd vanwege de weersomstandigheden niet door? Deel het met ons zodat we het op deze pagina kunnen plaatsen. Mail naar info@oogtv.nl of stuur een berichtje naar ons Facebook– of Twitter-account.