Hanzehogeschool helpt 10.000 huishoudens met het besparen van energie

nieuws

De provincie Drenthe heeft het lectoraat Communication, behaviour & the sustainable society van de Hanzehogeschool Groningen een subsidie verleend van €128,500,- om gedurende twee jaar 10.000 huishoudens te helpen met het besparen van energie.

Onderzoekers en studenten hebben de actie ‘Speur de Energieslurper’ ontwikkeld. Tijdens deze actie gaan bewoners op zoek naar de grootste energieslurper in hun woning, delen ze de resultaten met elkaar en verkennen ze samen met de onderzoekers mogelijkheden om energie te besparen.

De lectoren Wim Elving (specialist in communicatie) en Carina Wiekens (specialist in gedragsverandering) zijn blij dat de actie nu voor 10.000 huishoudens beschikbaar komt. “Deze subsidie stelt ons in staat om een grote groep inwoners bij de energietransitie te betrekken en samen uit te zoeken hoe we een provincie als Drenthe kunnen verduurzamen.”

“De meeste mensen weten niet precies waar het energiegebruik in hun woning zit. Hoeveel draagt een wasmachine bijvoorbeeld bij aan de totale energierekening? Door dit op een eenvoudige wijze inzichtelijk te maken, krijgen mensen meer grip op hun energierekening”, aldus de lectoren.