Groninger popcultuur staat centraal in de UB

Iedereen die geïnteresseerd is in de Groninger popcultuur kan terecht in de Universiteitsbibliotheek. Op feestelijke wijze werd woensdagavond de eerste tentoonstelling in de vernieuwde UB geopend.

De tentoonstelling is de eerste van velen die nog gaan komen. Er zijn onder meer boeken, posters, foto’s en albumhoezen te bezichtigen.

Meindert Talma verzorgde de opening van de tentoonstelling over de Groninger popcultuur. De zanger staat deze zaterdag met zijn band in Vera.

 

Deel dit artikel:

 1. Dit heeft niets met de Groninger popcultuur te maken. Zeker deze Friese Meindert Talma heeft niets met de Groninger popcultuur. Echt weer een typische Groninger Forum productie. #fail

 2. Wat een ontzettend kleinzielige reactie .. Talma woont en werkt al heel wat jaren in/vanuit Groningen, volgens mij. Maar hij “hoort er niet bij” omdat hij Fries van geboorte is ? Nou dan kan de stad wel inpakken en wegwezen. Het “sterft” hier van de niet-Groningers.

 3. Bizar dit. Een Fries dat de opening heeft verzorgd van de Groningse popcultuur.

  Onze Groningse popcultuur bestond vroeger uit kraakpanden en de ‘viaduct’. Zo heeft Herman Brood zijn ‘Saturday Night’ kunnen componeren in een kraakpand aan het schuitendiep. .

 4. @ Otto: Herman Brood was ook geen “echte” Groninger; hij kwam uit Overijssel (Zwolle). Net zoals de roots van Talma oorspronkelijk in Friesland liggen. Maar als alleen geboren stadjers het “echte Groningen” vertegenwoordigen dan is het maar mager gesteld met deze stad. Wie blijven er dan nog over als “cultuurdragers|???

  1. Klopt, maar Groningen had vroeger een heuse popscene, waar een Meindert Talma niet aan kan tippen. Bijzonder spijtig, dat zo’n persoon uit Friesland is geprogrammeerd door iemand uit Middelburg.
   Vroeger was het nooit mager! We hekelen de Friezen. Laat dit duidelijk zijn.
   Fryslan Boppe, wat doen ze hier dan?!

   Hanneke Kappen (White Honey) uit 1979

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *