Feestelijk lustrum Hanzehogeschool wordt ook ‘serieuze zaak’

De Hanzehogeschool Groningen viert in 2018 haar 220-jarig bestaan. Het lustrum wordt natuurlijk groots gevierd, maar het is volgens de hogeschool ook een ‘serieuze zaak’. Medewerkers en studenten gaan namelijk geld inzamelen voor drie goede doelen.

De drie goede doelen zijn De Stichting Leergeld, De IMC Weekendschool en Unify 4 Uganda. Medewerkers kunnen alvast hun kerstpakket doneren, maar de Hanze ziet ook graag actie. Eén van de activiteiten om geld op te halen is het abseilen van de 45 meter hoge Van OlstToren.

Naast de inzamelingsactie wordt er ter ere van het lustrum een groot personeelsfeest gegeven. Ook wordt er aandacht aan het lustrum besteed tijdens de relatieavond en het Prins Claus Concert.

Daarnaast werkt onderzoeker en docent Marike Peterzon aan het lustrumboek dat gedurende het lustrumjaar verschijnt. Het boek beschrijft de 220-jarige geschiedenis van alle opleidingen van de Hanzehogeschool.