FC Groningen: vijfmaal winst in 18 competitieduels

sport
Foto: Sportphotoagency.com Go Ahead - FC Groningen. Mimoun Mahi heeft de 1-0 gemaakt.

FC Groningen staat bij het begin van de winterstop op de 13e plaats in de Eredivisie. Van de 18 duels werden er vijf gewonnen, vijf gelijkgespeeld en acht verloren.

Het doelsaldo is in evenwicht: er werd 30 keer gescoord, maar doelman Sergio Padt moest ook 30 maal vissen. Het relatief hoge aantal doelpunten werd netjes over diverse spelers verdeeld: Mahi scoorde zes keer, Van Weert vijfmaal en Veldwijk vier keer. Idrissi en Doan scoorden er ieder drie. Tweemaal waren tegenstanders zo vriendelijk om in eigen doel te schieten.

De selectie is nu een weekje vrij. In de tweede week van januari volgt een trainingskamp in Sotogrande, Spanje. daar worden oefenduels gespeeld tegen Club Brugge en Dynamo Dresden. Op zondag 21 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Willem II.