Einde code rood, kans op gladheid blijft

De sneeuw is in Groningen maandagavond over gegaan in lichte motregen, omdat het is gaan dooien. Code rood is inmiddels door het KNMI afgeschaald naar code geel. Toch blijft de kans op gladheid heel groot.

Dit vanwege de sneeuw die er nog ligt en ook de kans dat sneeuwresten weer gaan opvriezen in de loop van de nacht. Met name in de ochtendspits kan dat gevaarlijke situaties opleveren.

Stad-en streekvervoerder Qbuzz verwacht dinsdagochtend weer volgens de dienstregeling te rijden. Qbuzz reed in Groningen maandag na 19.00 uur niet meer vanwege de winterse omstandigheden.

De treinen van Arriva en de NS rijden dinsdagochtend ook allemaal. Maandagavond was er bij de NS tussen Groningen en Zwolle een beperkte treindienst, maar volgens de reisplanner van de vervoerder rijden alle treinen, inclusief de spitstreinen naar Assen, dinsdagochtend weer.

Enkele scholen, waaronder het Alfa-college, melden dinsdagochtend of alle lessen door gaan. Ook de universiteit laat via de sociale media weten of tentames en colleges plaats vinden.