Donar verslaat Roemenen in eigen huis

Donar heeft dinsdagavond in Roemenië de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup verrassend gewonnen. De Groninger basketballers versloegen Cluj Napoca in een uitermate spannend duel met 77-73.

Donar speelde in de eerste helft bijzonder sterk en stond bij rust met 48-30 voor. In het derde kwart bakte het team van coach Erik Braal er niet veel van en kwamen de Roemenen sterk terug. Vlak voor tijd had Donar nog maar twee punten voorsprong.

Tien seconden voor tijd misten de Roemenen hun laatste scoringskans en pakte Stephen Domingo de rebound. Donar kreeg vervolgens nog twee vrije worpen, die dezelfde Domingo allebei benutte. Topscorers waren Brandyn Curry en Teddy Gipson met elk 15 punten.

Op 10 januari volgt het tweede pouleduel: een thuiswedstrijd tegen Keravnos uit Cyprus.