Zoektocht naar waardevolle munten en postzegels

Tientallen mensen kwamen dinsdag naar het Clockhuys in Haren. In het centrum voor kunst en cultuur werd een taxatiedag voor oude munten en postzegels gehouden.

De taxatiedag werd georganiseerd door de Munten- en Postzegel Organisatie uit IJsselstein. “We komen twee keer in het jaar naar Haren en de ervaring leert dat er altijd veel belangstelling is”, zegt Jacco Scheper. “Het is altijd ontzettend leuk om te zien hoe mensen binnen komen. De één vol verwachting, de ander met een blik van dit wordt niks.”

Eén van de mensen die aanwezig is, is Hans Haandrikman. “Ik heb een tas vol oude munten en postzegels bij me. Ik verwacht er weinig van maar je weet nooit.” Het gevoel van Haandrikman zit goed. Want nadat het kritische oog van de taxateur over de spullen heen is gegaan blijken de spullen niet meer dan honderd euro waard te zijn.

“Maar het kan ook zo maar eens raak zijn”, zegt Scheper. “Vorig jaar troffen we een tienvoudig gouden ducaat van de stad Deventer aan. Die munt heeft toen 160.000 euro opgeleverd.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *