Vliegveld Eelde baalt van stoppen vluchten Gdansk

nieuws
Foto Andor Heij: Vliegtuig gaat op Groninger Airport Eelde landen.

Groningen Airport Eelde baalt van het besluit van Wizz Air om eind maart volgend jaar te stoppen met het vliegen naar Gdansk vanaf Eelde.

“Wij zijn verrast door het bericht van de luchtvaartmaatschappij. De afgelopen jaren zagen wij een steeds stijgende lijn in het aantal passagiers. Deze plotselinge opschorting betreuren wij ten zeerste”, aldus directeur Marco van de Kreeke.

Van de Kreeke zegt dat Wizz Air stopt vanwege “netwerkoptimalisatie”. Er wordt wel gekeken of de vluchten naar Gdansk later weer opgestart worden of dat er een alternatieve vlucht komt vanaf Eelde.

Deel dit artikel:

  1. Jammer dat er opnieuw een maatschappij vertrekt en dat alles te danken aan VOLE, hadden deze lieden niet jarenlang de baanverlenging getraineerd, was men 15 jaar geleden al gestart met chartervluchten en had men hier niet eens over steun en/of sluiting van GAE geschreven en was de start- en landingsbaan nu wellicht opnieuw verlengd om ook de grotere vliegtuigen te kunnen ontvangen.

    Je zou er ook nog een x aantal hangars bij kunnen gaan bouwen, zodat het vliegveld mede gebruikt gaan worden als uitvalsbasis en service vliegveld voor onderhoud aan de (overgewaardeerde) Joints Strike Fighter.

    Je kunt er ook een sloperij voor afgeschreven vliegtuigen gaan vestigen om deze milieuvriendelijk te ontmantelen, iets wat Groen (s)Link(s) als muziek in de oren moet klinken en zeker zal willen steunen

  2. Moet er nu nog meer geld gepompt worden in dit vliegveld? Wat gaat er straks gebeuren als er charters op vliegveld Lelystad vliegen? Vliegveld Lelystad ligt vrij centraal en is zeer goed met het o.v. te bereiken. Weer huilie huilie en dat de overheid er weer geld moet in storten omdat er al zoveel geld in is geinvensteerd? Wordt eens tijd dat er een moedige gemeente opstaat en zegt, genoeg is genoeg we betalen niet meer.

  3. Het is hopeloos. Doek het vliegveld op. Doek FC Groningen op. Breek het forum af en sluit de ringweg en de universiteit. Sloop de vrijkomende wijken en leg heide aan. Groningen is en was een verzameling plaggenhutten en zal nooit wat anders worden. (In een alternatief universum waar de pessimisten het voor het zeggen hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *