Stadse cafés doen het goed in Nationale Café Top 100

Cafés in de stad scoren dit jaar behoorlijk goed in de jaarlijkse Café Top 100. In Studio 21 in Hilversum was maandagavond de jaarlijkse bekendmaking van de lijst waar cafés uit heel Nederland het hele jaar reikhalzend naar uitkijken.

Café de Toeter eindigde op plek 31, Café Soestdijk op 22, Café de Sleutel op 21 en Café de Pintelier als beste stadse café op plek 16. De bedrijfsleidster van Café Soestdijk, Roos Brinkman, won nog een prijs. Zij won de “Horecaparel 2017”. Dat is de prijs voor diegene die zich onmisbaar heeft gemaakt in een horecabedrijf.

Joris van Berkel van Horeca Groningen was de hele avond bij het evenement. Op zijn Facebookpagina hield hij live bij op welke plaats de cafés waren geëindigd. In totaal waren vier Groninger cafés genomineerd.

Het beste café van Nederland is volgens organisator Misset Horeca café de Gekroonde Suikerbiet uit Zierikzee.