Spoeddebat over Warmtestad

De raadsfracties van de VVD en PvdA hebben voor woensdag een spoeddebat over Warmtestad aangevraagd. Het Staatstoezicht op de Mijnen zou de gemeente meermaals gewaarschuwd hebben voor de kans op aardbevingen door aardwarmte.

Warmtestad wil vanaf drie kilometer diepte heet water oppompen om daar huizen en bedrijven mee te verwarmen. De gemeente zou waarschuwingen van het Staatstoezicht op 28 augustus in de wind hebben geslagen.

De fracties van VVD en PvdA willen van het stadsbestuur weten waarom dat de gemeenteraad niet al in september is ingelicht over de twijfels van het Staatstoezicht. Ook willen ze weten of de gemeente na 28 augustus nog uitgaven voor Warmtestad heeft gedaan die onnodig waren geweest.

Deel dit artikel:

 1. De PvdA heeft veeeeel meer geld verspild (Tram, Forum) dan de Groenlinkse wethouder die voor dit debacle verantwoordelijk is. Dus de PvdA kan zich maar beter stil houden. Toch moet de Groenlinkse wethouder natuurlijk wel weg. Subiet!

  1. Het waren D’66 en de SP die het geld van de tram hebben verspild. Wel de juisten de schuld geven. Het Forum komt op conto van de hele gemeenteraad.

   1. Nee, Oscar. Karin Dekker (Groen links) heeft veel geld verspild met die tram. Een aanbestedingstraject ingaan terwijl de politiek nog niet accoord is… triest.. Een te groene bril op. Gebeurd nu weer met dit.

   2. Tja…Iedereen kan zien dat Groen links waardeloze bestuurders levert. Kost de burgers bakken met geld en je krijgt er niks voor terug, zelfs het millieu wordt er niet beter op omdat alles uitloopt op een compleet fiasco. Heeft niks met eigen werkelijkheid te maken. Ik hoop dat de kiezers het licht zien en niet meer op Groen links stemmen.

 2. Ben benieuwd wie er naar voren gaat worden geschoven als beoogd wethouder, nu Gijsbertsen bewezen heeft ontbetrouwbaar te zijn en eigenlijk niet anders kan doen dan zijn ontslag indienen.

 3. Even een slechte gedachte : De begroting is er door en PVDA en VVD zit erg in hun maag met de houding van Groen Links (die wat mij betreft gelijk hebben) ivm Groningen Airport Eelde. Andere partijen in de raad zoals de SP (doordat die een gedeputeerde leveren en het provinciale standpunt van de SP duidelijk is) zijn vast wel bereid om wel meer geld in dit project te steken. Dus maw de Groen Links wethouder moet nu goed met een verhaal komen zonder voorlichtingsprietpraat om dit college te redden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *