Sinterklaas veilig gearriveerd in Stad

Het was spannend, maar uiteindelijk kwam toch alles goed. Sinterklaas is zaterdagmiddag met zijn Pieten veilig gearriveerd in Groningen.

In het Sinterklaasjournaal was de afgelopen dagen te zien dat Sinterklaas met grote problemen te kampen had. Op weg naar Nederland was de stoomboot in een zware storm terecht gekomen en tot overmaat van ramp waaiden daardoor heel veel cadeautjes de zee in. Uiteindelijk bleek alle paniek voor niets, want rond het middaguur voer de Goedheiligman Dokkum binnen, waar dit jaar de landelijke intocht plaatsvond.

Ruim een uur later was hij in Groningen en voer het gezelschap door de Herman Colleniusbrug richting roeivereniging De Hunze. Daar werd Sinterklaas onthaald door honderden luid zingende kinderen. Later werd hij op de Grote Markt welkom geheten door burgemeester Peter den Oudsten.

Deel dit artikel:

  1. Goed nieuws Otto, In de supermarkt waar ik gisteren was stond dat je een bouwpakket schoentje mee mag nemen. Die mag je zelf kleuren en in elkaar knutselen en vervolgens in de supermarkt opzetten. En dan komt er gegarandeerd een cadeautje in. Er staat geen leeftijdsgrens bij.
   Toen ik mijn boodschappen afrekende en aangaf dat dus iedereen, ongeacht de leeftijd, een schoentje mag zetten werd dit bevestigd. Mocht het thuis niet lukken dan kun je je schoentje zetten in de supermarkt. En als je het een beetje handig aanpakt kun je in heel veel supermarkten schoentjes gaan zetten…

   1. Dank voor de tip Marie.

    In dat geval komt de politicus naar boven. Graaien Graaien Graaien ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *