Politie Noord-Nederland heeft 235 FTE te veel

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De politie Noord-Nederland heeft op dit moment nog een overbezetting van ongeveer 235 FTE. Maatregelen om qua formatie in balans te komen zijn reeds ingezet.

“Conform de gemaakte afspraken is de Eenheid Noord-Nederland de komende jaren bezig met het in balans brengen van de vastgestelde formatie met de huidige bezetting”, zegt Ronald Zwarter, waarnemend politiechef. “Uiteraard wordt er voor gezorgd dat de cruciale functies die we nodig hebben voor het goed functioneren op orde blijven. Bij de start van één korps was de feitelijke sterkte van de Eenheid Noord-Nederland meer dan de door de minister vastgestelde formatie, net als in een aantal andere nieuw gevormde eenheden. De bezetting van de politie is landelijk vastgesteld, dit vanwege de betaalbaarheid van de politieorganisatie. Daar hebben de eenheden een aantal jaren de tijd voor gekregen.

“De beschikbaarheid en onze dienstverlening staan niet ter discussie. We zijn er op cruciale momenten. Er komt iedere dag veel op onze politiemedewerkers af en dat vraagt veel van hen. Ik herken het gevoel dat er altijd meer werk is dan we aankunnen en daarom is het goed om samen met het lokale bestuur verstandige keuzes te maken”, aldus Ronald Zwarter.