Met ‘Konijn van Olland’ slimste leerling van Nederland worden

Isolde, Max en Theije maken kans om de slimste basisschoolleerlingen van Nederland te worden. Woensdag doen ze mee aan de finale van de SlimmerIQuiz die in Amsterdam gehouden wordt.

Het drietal zit op de OBS in Garmerwolde en heeft afgelopen week meegedaan aan een voorronde. “We kregen bij deze ronde 26 vragen”, legt Isolde uit. “Dit waren vragen die gingen over rekenen, spelling en geschiedenis. Afhankelijk van iedere vraag kregen we een aantal seconden om het antwoord te schrijven, en uiteindelijk bleek dat wij het zo goed gedaan hadden dat we naar de finale mogen.”

Ook Max is opgetogen. “Maar ik ben ook wel een beetje zenuwachtig. Morgen gaat mijn wekker al om 05.00 uur want om 10.00 uur moeten we in Amsterdam zijn.” De finale wordt gehouden in de aula van de Universiteit van Amsterdam. Opnieuw zullen diverse vragen beantwoord moeten worden. “Ik denk dat de vragen moeilijker zullen zijn dan in de voorronde”, denkt Theije. Om de slimste leerlingen van het land te worden moeten ze 25 andere teams verslaan. “Als dat gebeurt dan ga ik volledig uit mijn dak”, zegt Max lachend.

Deel dit artikel: