‘Meerdere Vindicaters naar psycholoog vanwege misbruik binnen corps’

nieuws
Foto Erwin Kloen. groningenverniewt.nl

Meerdere leden van studentenvereniging Vindicat zijn de afgelopen jaren behandeld door een psycholoog vanwege gebeurtenissen die plaats hebben gevonden binnen het corps. Dat zeggen twee Groningse psychologen in een interview met de Volkskrant.

Psychologen Martin Appelo en Gerwin Witvoet zeggen in de krant dat sommige vrouwelijke leden seksuele handelingen hebben moeten ondergaan of deze hebben moeten uitvoeren. Andere verenigingsleden kregen te maken met fysiek geweld of vernederingen tijdens ontgroeningsrituelen. Appelo heeft in de afgelopen twintig jaar zo’n tien Vindicaters behandeld. “Eén van de studentes liet zich tijdens de ontgroening vastbinden en insmeren met urine, etensresten en braaksel”, zegt hij in het interview met de krant. “Toen ze echter eenmaal vastzat wilde ze weg, maar dat kon toen niet meer.” De studente heeft later last gekregen van ‘herbelevingen’.

Een ander voorbeeld dat de Groningse psycholoog in het interview noemt vond plaats tijdens een ontgroening. “Eén van de studenten had tijdens deze rituelen een mede-student het ziekenhuis ingeslagen. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer botbreuken had opgelopen. De dader kreeg naderhand psychische problemen. De jongen kreeg drankproblemen en raakte steeds verder achterop met zijn studie.”

Erg geschrokken
De Volkskrant heeft het bestuur van Vindicat om een reactie gevraagd. Zij laten weten erg geschrokken te zijn, maar dat ze niet bekend zijn met de verhalen. Het bestuur roept slachtoffers op zich te melden bij de vertrouwenspersoon zodat het uitgezocht kan worden.

Rechtszaak
Het interview in de Volkskrant volgt daags na de rechtszaak tegen een Vindicater die verdacht wordt dat hij een aspirant-lid heeft mishandeld tijdens een ontgroening. Justitie heeft tegen hem een celstraf van 91 dagen geëist waarvan negentig dagen voorwaardelijk.

Deel dit artikel:

 1. In het Oude Testament wordt er door profeten en predikers gesteld dat als mensen God verlaten, God die mensen vergeet en ze plaats laat maken.

  Opvallend dat in het atheïstische oord Groningen, de Groninger uitgewist te lijkt te worden. Mede door de sloop van het eens prachtige historische centrum. Met dieptepunt het MONSTRUM en weerzinwekkende Noordwand met de tumoreske fascistenbunker van Vindicat

  # snel wat Byzantijns gezang luisteren.

 2. Kan die broedplaats van witte-boorden criminaliteit niet gewoon verboden worden, net als Satudarah, No Surrender en andere criminele organisaties?

 3. En als je dan op het hoofd van een medestudent gaat staan komt onze GEWELDIGE rechtspraak weer in beeld!
  Veroordeeld tot 91 dagen de bak in waarvan 90 voorwaardelijk! Eén dag de cel in??
  Vast en zeker dat die rechter ook in Groningen heeft gestudeerd en haast wel zeker ook corpslid van Vindicat was!
  Wat leven we toch in een gloeiend Godvergeten rechtsstaat!

 4. Natuurlijk wist de senaat weer helemaal niets van deze toestanden. Zo verrekt toevallig dat de senaatsleden zelf blijkbaar altijd een nette ontgroening hebben meegemaakt. En ook dat ze nooit iets ter ore is gekomen over de niet-nette ontgroeningspraktijken.

  Wat een stelletje aartsleugenaars. Zwijgcultuur en ontkennen tot het bittere eind. Het corps is stilletjes aan geperverteerd tot de rotte plek in de Groninger studentengemeenschap. Chapeau, senaat. Werkelijk iets om trots op te zijn.

 5. Het sektarische karakter van deze vereniging heeft het tot een anachronistisch gedrocht gemaakt. Daar moet eens goed de bezem door. Waarom horen we veel minder over Albertus Magnus? Vindicat moet opener en socialer. In deze tijd kun je de misstanden en uitspattingen niet meer binnenskamers houden. Dan moet je je dus aanpassen.

 6. Enig onderzoek en even goochelen ( wikipedia) ..laat zien dat ONS Nederland bestuurd wordt door Ex leden van Vindicat.
  Mocht dat “zoals jullie vast zullen zeggen” niet zo zijn… dan zijn ze ( onze bestuurders).. lees kabinet, besmet met het gevaarlijke virus die nog de meeste symptomen heeft van hondsdolheid.
  Gestoord ..kan je rustig zeggen en deze personen ( idioten) Vindicat leden nemen in ons land belangrijke hoge posten in tot in het kabinet noem ik Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en CDA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Sybrand van Haersma Buma de publiekelijk afstand “moesten” nemen van Vindicat
  Oud leden lijst ..politici en hoge ambtenaren waar menig bekende personen op vermeld staan.

  Willem Alberda van Ekenstein · Jacob Baart de la Faille II · Roel Bekker · Jan Bennink · Max van den Berg · Maarten van den Bergh · Peter de Bie · Matthijs Bierman · Marc Bolland · Dirk Bos · Jan Ritzema Bos · Elsie de Brauw · John Paul Broeders · Ina Brouwer · Annie Brouwer-Korf · Bruno Bruins · Job Cohen · Eduard Jan Dijksterhuis · Carel van den Driest · Wim Duisenberg · Harm Edens · Bas Eenhoorn · Hans Eenhoorn · Maarten Engwirda · Daan Everts · Johan Adriaan Feith · Bénédicte Ficq · Seth Gaaikema · Johan Herman Geertsema Czn. · Albert van Giffen · Arend Glas · Jan Glastra van Loon · Hendrik Goeman Borgesius · Fred de Graaf · Annemiek Fentener van Vlissingen · Jan Goeverneur · Frank de Grave · Frits van ’t Groenewout · Sybrand van Haersma Buma · Herman van Hall · Dick Hamming · Jan Ernst Heeres · Theo Hiddema · Wolter Robert van Hoevell · Cornelis Philippus Hofstede de Groot · Cees van der Hoeven · Samuel van Houten · Timo Huges · Johan Huizinga · Mea de Jong · Samuel Jonker · Roelof Joosten · René Kahn · Heike Kamerlingh Onnes · Anda Kerkhoven · Henk Kesler · Herre Kingma · Jan Klaasesz · Rutger Kopland · Miranda van Kralingen · Roelof Kranenburg · Roelof Kruisinga · Lammert Leertouwer · Wibo van de Linde · Jan Loorbach · Jan Willem Loot · Reneke de Marees van Swinderen · Taco Mesdag · Hendrik Jacob Herman Modderman sr · Wiardus Modderman · George Möller · Jochem Myjer · Eric Nordholt · Wubbo Ockels · Willem Augustijn Offerhaus · Jan Hendrik Oort · Henk van Os · Johan Æmilius Abraham van Panhuys · Marjan Oudeman · Paul Polman · Synco Reijnders · Johan Remkes · Jaap Rosen Jacobson · Abraham Rutgers van der Loeff · Maurits de Savornin Lohman · Alexander de Savornin Lohman · Herman Jan Scheltema · Willem Sijthoff · Frits Sissing · Jeroen Smit · Cornelis Soeteman · Winnie Sorgdrager · Ede Staal · Jos Staatsen · Alidius Warmoldus Lambertus Tjarda van Starkenborgh Stachouwer · Edzard Tjarda van Starkenborgh Stachouwer · Jelmer Steenhuis · Dirk Stikker · Petrus Johannes van Swinderen · Arnold Jan Pieter Tammes · Warmolt Tonckens · Pieter Jelles Troelstra (geroyeerd) · Sammy van Tuyll van Serooskerken · Arthur Umbgrove · Thijs van Veen · Arno Visser · Annemiek Fentener van Vlissingen · Paul Fentener van Vlissingen · Agnes de Vries-Bruins · David de Wied · Hans Wijers · Jaap Wolters · Jan Zegering Hadders · Chris Zegers
  Ja..zelfs tot in het koningshuis. ( Prinses Annette · Prins Bernhard Jr. · Prinses Christina · Prinses Laurentien · Prins Maurits · Prinses Marilène)

  De vrijmetselarij is de rode draad die daar de scepter zwaait en ook het Rode kruis heeft er behoorlijk de pap in de vinger.
  Vraag U zich maar eens af welke Vlag er op onze Groninger Museum hangt en laat U niet omlullen dat het een fantasievlag is uitgevogeld/ontworpen door de stad Groningen zelf met de vrijheid en toestemming van de Italiaanse architect .
  Gelul.
  Het is het alziend oog wat boven onze stad hangt en het hangt al 20 jaar boven in de mast van het museum.
  De oprichter Hendrik Octavius Feith en ook diens zoon zijn beiden lid geweest van Vindicat.
  De talloze ( zo nu en dan) vage verbindingen kunnen niet ontkrachten dat de vrijmetselarij een hele dikke vinger in de pap had bij de studenten vereniging.
  De ontgroenings– rituelen van Vindicat vallen in het niet bij de gruwelijke rituelen die ( volgens overlevering) vroeger en zelfs tot heden nog worden uitgevoerd door de vrijmetselarij.
  Op de achtergrond bepaald deze club al talloze eeuwen hoe en wat en door wie Nederland wordt geregeerd.
  Geestelijk gestoorden met hun eigen agenda..ten koste van het gepeupel over de hele wereld, speciaal in Europa en specifiek in Nederland.
  Google bilderberg..
  Google Vindicat.. https://nl.wikipedia.org/wiki/GSC_Vindicat_atque_Polit
  Google Groninger Museum. https://nl.wikipedia.org/wiki/Groninger_Museum
  Google vrijmetselarij.
  Google Bilderberg.
  Google Rothschild “Rode Kruis”..

  Mala Mens..Malis Animus

  1. Verplichte literatuur voor Rene: ‘De slinger van Foucault’ van Umberto Eco. Mogelijk dat die al kapotgelezen op uw nachtkastje ligt, maar de ironie ervan is u dan ontgaan.

   1. Vrijmetselaar Jan.

    Misschien wel een bewust door Eco aangelegde mistbank?

    Krijg namelijk weleens het idee dat zaken die (in een doofpot) verborgen zijn, door expres opblazen met allerlei absurditeiten, de mogelijkheid er in te geloven verliezen.

    Voorbeeld: Demmink. Als je de Demmink Doofpot leest dan is het klip en klaar dat het een gore pederast is. Maar als je eerste kennismaking met Demmink via Demmink TV is, dan denk je eerder aan aluhoedjes met een op hol geslagen fantasie.
    Vond die “Google Demmink” campagne in Haren ook zo dom. Als je hem googelt, dan kom je bij complotten waarin ook Noraly Beijer, Guus Geluk en
    Winnetou betrokken waren.

    Vrijmetselaars zijn trouwens griezels. Daar heeft Rene zeker gelijk. Mensen die een utopie aanhangen vind ik altijd al verdacht. Als ze dat ook nog in het geheim doen, en zich met hun kameraadjes ook nog verheven voelen, dan wordt het onvermijdelijk viezigheid.

   2. Ja hoor, Umberto Eco zit ook in het complot. Iedereen zit in het complot. Behalve Rene en VSH. En alle andere complotdenkers. Wacht eens even.. Wat nu als de complotdenkers complotteren om iedereen te laten geloven dat er talloze complotten zijn om zo hun eigen complotten te verhullen? Mmm… een complot in een complot in een complot. Griezelig hoor.

    Rene en VSH: als jullie na zonsondergang de deur nog uit moeten, pas dan ook op voor de witte wieven. Het is duidelijk weer de tijd van het jaar.

   3. Interesseert mij die Eco nou? Niets. Schijnt een goede pen gehad te hebben, dus misschien ga ik eens wat van hem lezen.

    Demmink daarentegen is iets verschrikkelijks. Misbruik van jonge jongentjes, met als bijeffect dat we door Turkije gechanteerd worden. Gedekt door zijn Minerva vriendjes als bijvoorbeeld Opstelten.

    Zoektermen: Ton Derksen over Baybasin. Een Koerd die al twintig jaar onschuldig in het Nederlandse gevang zit.

   4. Mijn weerzin tegen duistere clubjes heeft zeer weinig met angst voor vermindering van eigen welbevinden te maken. Dus geen angst voor Witte Wieven. Maar wel denk ik dat als morgen iedereen met een corporale achtergrond uit zijn functie wordt gezet, Nederland er over tien jaar velen malen beter dan uitziet.

  2. Rene.

   Minerva in Leiden is nog een stukkie bepalender dan Vindicat. Voor de gein eens de lijst met ex Minerva leden eens bekijken. Schrikken geblazen.

 7. Dit soort signalen maakt het duidelijk dat het tijd is voor een strafrechtelijk onderzoek naar Vindicat zelf. Dit zijn signalen dat het bij die sekte bijna net zo uit de hand aan het lopen is als bij de motorclubs. En leest de RUG ook mee? Dit lijkt een goed moment om ALLE banden met Vindicat te verbreken. Geen belastinggeld meer naar het begeleiden van immorele en gestoorde ontgroeningspraktijken.
  Maar dat zo’n OM knakker 1 dag gevangenisstraf bij hersenletsel nog te veel vind geeft maar weer de gekleurde blik van justitie weer in het geval van Vindicat. Ipv gehaaide eikels die hun makkelijk om de tuin leiden zien ze de ballen als net opgevoede jongens. Nou bij deze … Goedemorgen Justitie!

 8. Bij ieder onderwerp is er wel een halve gare te vinden die de vrijmetselaars verantwoordelijk stelt voor welke misstand dan ook.
  De lijst met RUG-alumni die het land ‘besturen’ is trouwens nog veel langer dan de lijst met oud-Vindicatleden. Om dan maar te veronderstellen dat er sprake is van een soort Gronings complot om het land over te nemen is ook nogal gewaagd.
  Opmerkelijk trouwens dat nog steeds een fors aantal studenten zich ieder jaar bij Vindicat aanmelden. Het lijkt mij vanaf heden onnodig om je druk te maken om welk gedrag dan ook bij Vindicat. Iedereen weet nu precies waar hij lid van wordt en wat hem mogelijk te wachten staat.

  1. Dus als bij een motorclub iemand in ‘Bad standing’ is en daarom in het ziekenhuis geslagen wordt hoeven we ons ook er niet meer druk over te maken? Dit soort excessen zijn hoe dan ook niet te tolereren en het is al helemaal niet meer nuttig om de universiteit daar nog tijd en energie te laten steken. Simpel : erken ze niet meer als studentenvereniging en laat ze hun eigen boontjes maar doppen. Maar als daar dus mensen op zulke manier keer op keer behandeld worden lijkt me een kritischere blik van het OM wel op z’n plaats. Het gaat immers om strafbaar gedrag als mishandeling en misbruik.

   1. Uiteraard moet strafbaar gedrag altijd vervolgd worden. Ik vind wel dat je de grenzen wel een klein beetje kunt oprekken wanneer je vooraf instemt (wat ik overigens belachelijk vind) om vernederd te worden of ander raar ongemak te moeten ondergaan.
    Je bent er natuurlijk wel zelf bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *