GSV wint muzikaal spelprogramma

nieuws
Foto: Alexander van der Linden

De leerlingen van de Groningse School Vereniging hebben zaterdag het muzikale spelprogramma ‘Lang Leve de Muziek Show’ van AVRO TROS gewonnen. Ze mogen nu op het kerstgala in Ahoy optreden voor koningin Máxima.

In het spelprogramma gingen drie scholen uit Groningen de strijd met elkaar aan. Ze deden verschillende spellen en toonden een zelfgemaakte muziekvideo. Daarin bespeelden alle kinderen een instrument. Het kerstgala wordt op 23 december uitgezonden op NPO 1. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezigen.

Lang Leve de Muziek Show een muzikaal spelprogramma, dat elke zaterdag te zien is bij AVROTROS op NPO Zapp. In iedere uitzending staat een provincie centraal en wordt een school gekozen die mag optreden. Zaterdag was het de beurt aan Groningen.