Gronings talent zet zich in voor Serious Request

Groningen is een toptalent rijker. Lieke Vrugteman (16) zingt de sterren van de hemel bij de nieuwe tienerpopgroep The Teenz Company. De groep bestaat uit negen tieners, die uit het hele land komen. Voor de komende editie van 3FM’s Serious Request schreef de groep het nummer ‘Hou me vast’.

De DJ’s in het glazen huis halen dit jaar geld op om vaders, moeders en kinderen die elkaar uit het oog verloren zijn als gevolg van oorlog weer met elkaar te herenigen. “Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.”

Met ‘Hou me vast’ verbinden de TeenZ op hun eigen manier muziek aan deze actie. Vanaf nu kan heel Nederland het nummer gaan downloaden en beluisteren op iTunes, Spotify, Deezer en YouTube. Een groot deel van de opbrengsten die deze popgroep met het nummer gaat binnenslepen is voor NPO 3FM Serious Request.

Na verschillende optredens van The Teenz Company, waarbij ze bekende nummers coverden, wordt er nu gewerkt aan een eigen album. “Ik weet zeker dat het een succes wordt”, aldus Lieke.