FC Groningen wijst Duits tiental terug

FC Groningen had woensdag in het Noordlease Stadion weinig moeite met Preussen Münster. De club uit de derde Bundesliga verloor met 4-1. De Duitsers speelden bijna een uur met tien man.

Na acht minuten kopte Tom van Weert (foto) uit een voorzet van Ajdin Hrustic de 1-0 binnen. Na een kwartier verdubbelde Jesper Drost de marge. Kort daarop antwoordden de bezoekers via Sebastian Mai: 2-1. In de 32e minuut maakte Preussen-verdediger Fabian Menig op de doellijn hands en de scheidsrechter was onverbiddelijk: rood en een strafschop. Van Weert verzilverde de penalty: 3-1.

Ondanks kansen over en weer werd er na de pauze nog slechts één keer gescoord. In de 49e minuut maakte Lars Veldwijk er 4-1 van. Bij de FC raakten Jesper Drost en Etiënne Reijnen de lat. Diverse spelers ontbraken vanwege interlandverplichtingen.