FC Groningen lijdt verlies van 1,4 miljoen

nieuws
foto: Roel Breet

FC Groningen heeft het seizoen 2016/17 afgesloten met een al verwacht verlies van zo’n 1,4 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die woensdag werden bekendgemaakt.

Het eigen vermogen van de club is gedaald van 6,4 miljoen medio vorig jaar naar circa 5 miljoen euro halverwege dit jaar. De opbrengsten uit sponsoring en reclame zijn met circa een kwart miljoen euro toegenomen. Dat komt vooral door de verkoop van extra stoelen op het ereterras, de verkoop van meer reclame en overige sponsorfaciliteiten. Toch is volgens algemeen directeur Hans Nijland de financiële basis van de club goed.

Het probleem hoeft niet zo groot te zijn als het lijkt. FC Groningen kan vrij eenvoudig weer uit de rode cijfers komen door de verkoop van enkele gewilde spelers, zoals Mimoun Mahi en/of Sergio Padt.

Deel dit artikel:

  1. Financiële basis is goed maar je hebt na de verkoop van Mahi en Padt dan ook niets meer van waarde op het veld staan,dat in combinatie met niet aantrekkelijk voetbal en het volgende seizoen zullen er nog minder toeschouwers komen.(de tv inkomstem zullen sowieso al veel minder zijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *