Collegepartijen willen onderzoek communicatie aardwarmteproject

nieuws

Ook alle collegepartijen willen nu een onderzoek naar de communicatie tussen het Staatstoezicht op de Mijnen, WarmteStad en de gemeente. Dat bleek woensdagavond. Vorige week liet de PvdA al weten zo’n onderzoek te willen. De andere collegepartijen VVD, D66 en GroenLinks sloten zich daar woensdag bij aan.

Wethouder Mattias Gijsbertsen beëindigde begin deze maand het project. Het Staatstoezicht op de Mijnen heeft veel  twijfels over de veiligheid en zegt dat WarmteStad onvoldoende kennis en risicobesef heeft. De kans dat daadwerkelijk aardwarmte gewonnen wordt schatte het SodM op zo’n 12,5 %.  Vorige week vroegen de oppositiepartijen al om een dergelijk onderzoek tijdens het spoeddebat over het stopzetten van het aardwarmteproject. “De communicatie bestaat uit heel veel pagina’s, vaak ook technisch van aard. Wij willen weten waar het is misgegaan en hoe het kan dat de partijen elkaar niet begrepen”, zegt Wim Koks van de SP.

De Partij voor de Dieren en Student en Stad vinden een onderzoek niet nodig. Hoe het onderzoek er uit gaat zien en wie het gaat uitvoeren, is nog niet bekend.