Boze huurders bieden wethouder Van der Schaaf slak aan

Een slak, dat is wat wethouder Roeland van der Schaaf dinsdag uitgereikt kreeg tijdens een schimmelexpositie door boze huurders van De Huismeesters uit Selwerd. De slak is, naast een symbool voor traagheid, liefhebber van vochtige omgevingen en schimmels. En dat is nu precies waar de huurders al lange tijd last van hebben.

Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP, maakt zich al lange tijd sterk voor de huurders in Selwerd. Begin mei van dit jaar overhandigde Dijk een zwartboek aan directeur Sije Holwerda van De Huismeesters. In het boek waren foto’s verzameld van vocht en schimmel in muren en plafonds. De woningcorporatie beloofde toen met een plan van aanpak te komen. Nu de klachten nog steeds niet opgelost zijn zoeken Dijk en de huurders het een stapje hogerop, bij de wethouder dus.

Wethouder Van der Schaaf was al bekend met de problematiek, en kan zich dan ook vinden in de uitreiking van de symbolische slak. De bewoners van Selwerd zijn slachtoffer geworden van een gebrek aan financiële middelen, terwijl er in andere wijken wel gerenoveerd werd. Daarnaast vindt hij de situatie van de bewoners niet meer passen in deze tijd. Rond de jaarwisseling presenteert de gemeente het wijkvernieuwingsplan voor Selwerd.