Waterlooshow in Huize Maas met veel politici en nog meer publiek

nieuws
Foto: N. Smink Fotografie

De Waterlooshow van Harrie en Milano Waterloo in Huize Maas was al weken uitverkocht. Woensdag was het zover. Met een spectaculaire opening door Ruud Vreeman, Dig Ishta en Harry Slinger werd het feest rond vier uur ’s middags geopend. De drie rasartiesten zongen samen het bekende nummer van de band Drukwerk, “Schijn ’n Lichtje Op Mij”.

Op het feest traden 70 artiesten op waaronder Lucas en Gea, Imca Marina, de Dikdakkers, Stef Ekkel, Rene Karst, en Bouke. In totaal hadden 800 mensen een kaart voor het Nederlandstalige volksfeest. De entree was slecht één euro en voor mensen met een Stadjerspas was het feest zelfs gratis. Voor iedereen was er bij binnenkomst een gratis haring.

Naast Ruud Vreeman, waarnemend burgemeester van Groningen van 2013 tot 2015 en Dig Ishta, wethouder in de stad tussen 2012 en 2014 waren onder andere de huidige burgemeester Peter Den Oudsten en wethouder Joost van Keulen aanwezig.

Gisteren was de vierde editie van de Waterlooshow on Tour. Volgens Milano en Harrie is volgend jaar de eerste jubileumeditie, weer in Huize Maas.