Tweede Kamer stelt vragen over koopzondag Paddepoel

nieuws
winkelcentrum paddepoel

De minister van Economische Zaken moet opheldering verschaffen over de kwestie rond de koopzondagen in winkelcentrum Paddepoel. Dat vragen de Tweede Kamerfracties van SP en CDA, aldus het Dagblad van het Noorden.

De kamerleden Anne Kuik CDA) en Maarten Hijink (SP) hebben schriftelijke vragen over deze langlopende kwestie ingediend. De ondernemers in het winkelcentrum die op zondag de deur dicht houden krijgen van de Vereniging van Eigenaren 500 euro boete per overtreding. Sommigen hebben al voor tienduizenden euro’s aan boete openstaan. De gemeente Groningen grijpt niet in; wel is een bemiddelaar aan het werk.

Kuik en Hijink willen van de minister weten hoe vaak het in ons land voorkomt dat ondernemers worden verplicht open te zijn op zondag, en of dat tot boetes leidt. Ze hebben het vermoeden dat er in Paddepoel sprake is van wurgcontracten.